Velserenderlaan 2 2082 LA Santpoort-Zuid
info@ruinevanbrederode.nl

Ruïne van Brederode

Ontdek de  geschiedenis van het kasteel en de Heren van Brederode.

Heerlijkheid Brederode

Ontdek de Ruïne en ervaar acht eeuwen geschiedenis. Verken het voormalige kasteel zelf en laat het verleden tot leven komen.

Bezoek

Ontdek de historische betekenis van het kasteel en de Heren van Brederode. Bekijk de tentoonstellingen, beklim de donjon voor een mooi uitzicht en geniet daarna in het groen van een hapje en drankje. 

Lees meer

Extra activiteiten

Gedurende het seizoen worden allerlei activiteiten georganiseerd worden, Check de culturele programmering. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Lees meer

Trouwlocatie en eigen activiteiten

Van maart t/m oktober kunt u de Heerlijkheid Brederode (deels) afhuren voor uw eigen activiteiten. Zo is de Ruïne van Brederode een officiële trouw locatie.

Lees meer

Heb je een vraag, mail ons

Het kasteel en de heren van Brederode

Het ontstaan van Kasteel van Brederode

Het Huis Brederode was een adellijke familie, die afstamde van de heren Van Teylingen, die weer zouden afstammen van de graven van Holland, Dirk I van Brederode (of Dirk Drossaat), een jongere broer van Willem van Teylingen, wordt door historici gezien als de grondlegger van het Huis Brederode. Hij werd in 1226 benoemd als drossaat aan het hof van de graaf van Holland en had, bij afwezigheid van de graaf, bij volmacht het grafelijke gezag. Meer weten, klik hieronder…..

Lees meer over de historie

Trouwlocatie de Ruïne van Brederode

Blijf op de hoogte

Volg ons

Erfgoedvrijwilligers

Op de Heerlijkheid Brederode te Santpoort-Zuid staat een verborgen parel van de geschiedenis; de kasteelruïne (1280) van Brederode. De Stichting Heerlijkheid Brederode draagt er, samen met de beheerder, zorg voor dat voor bezoekers de geschiedenis tot leven wordt gebracht en de ruïne in stand gehouden wordt. Om dit mogelijk te maken zijn vrijwilligers hard nodig. Daarbij zoeken we bij voorkeur naar vrijwilligers die het leuk vinden om wekelijks langs te komen. Wij zijn voor het seizoen 2024 op zoek naar:

Gastvrouwen/ -heren: Je bent ons gezicht voor de bezoeker.

Lees meer

Verhalenvertellers

Lees meer

Groenmedewerkers/ handyman (m/v)

Lees meer

Activiteiten

Gedurende het seizoen vinden diverse activiteiten plaats, check hiervoor onze culturele programmering Blijf deze website in de gaten houden voor aanvullende informatie.

Tentoonstelling

Het hele jaar

  • Zomer expo 2024
Aan de slag