Velserenderlaan 2 2082 LA Santpoort-Zuid
info@ruinevanbrederode.nl

Ruïne van Brederode

Ontdek de  geschiedenis van het kasteel en de Heren van Brederode.

Heerlijkheid Brederode

Ontdek de Ruïne en ervaar acht eeuwen geschiedenis. Verken het voormalige kasteel zelf en laat het verleden tot leven komen.

Ruïnebezoek

Ontdek de landelijke geschiedenis van het kasteel en de Heren van Brederode. Bekijk de tentoonstellingen, beklim de donjon voor een mooi uitzicht en geniet daarna in onze theetuin van een alcoholvrij drankje. Voor kinderen zijn er verkleedkleren en een leuke speurtocht.

Lees meer

Extra activiteiten

Gedurende het seizoen worden allerlei activiteiten georganiseerd worden, zoals de Ruïne Bewoond-weekenden met middeleeuwse bewoners en concerten. Hou deze website in de gaten voor meer informatie.

Lees meer

Trouwlocatie en events

Van maart t/m oktober ontvangen wij je graag voor je bijeenkomst, vergadering, feestje of event op de Heerlijkheid Brederode.   Zo is de Ruïne van Brederode een officiële trouwlocatie.

Lees meer

Het verhaal

Heb je een vraag, mail ons

Het kasteel en de heren van Brederode

Het ontstaan van Kasteel van Brederode

Het Huis Brederode was een adellijke familie, die afstamde van de heren Van Teylingen, die weer zouden afstammen van de graven van Holland. Dirk I van Brederode (of Dirk Drossaat), een jongere broer van Willem van Teylingen, wordt door historici gezien als de grondlegger van het Huis Brederode, hoewel dit niet helemaal zeker is. Hij werd in 1226 benoemd als drossaat aan het hof van de graaf van Holland en had, bij afwezigheid van de graaf, bij volmacht het grafelijke gezag. Meer weten, klik hieronder…..

Lees meer over de historie

Trouwlocatie de Ruïne van Brederode

Blijf op de hoogte

Volg ons

vrijwilligers

De vrijwilligers zijn het goud van de Ruïne van Brederode. Zonder hen kan deze niet open blijven voor het publiek.

Vacatures op dit moment:

Gastvrouwen en -heren in de weekenden

De Ruïne van Brederode is dringend op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om in het weekend bezoekers uit binnen- en buitenland te ontvangen.

Lees meer

Rondleiders

De Ruïne van Brederode kan ook mensen gebruiken die het leuk vinden om groepen rond te leiden.

Lees meer

Medewerker kinderfeestjes

In overleg en in samenwerking met de Coördinator Kinderfeestjes faciliteer je de partijtjes op de dag zelf en ben je aanwezig voor eventuele vragen.

Lees meer

Activiteiten

Gedurende het seizoen vinden diverse activiteiten plaats. Neem een kijkje bij onze culturele programmering. Blijf deze website in de gaten houden voor aanvullende informatie.

Tentoonstelling

Het hele jaar

  • De 18 Heren Van Brederode
  • Zomer Expo 24
Aan de slag