Velserenderlaan 2 2082 LA Santpoort-Zuid
info@ruinevanbrederode.nl

Tentoonstellingen Wit

Tentoonstellingen

Tenzij anders vermeld kunnen onderstaande tentoonstellingen bezocht worden tijdens de reguliere openingstijden van de Ruïne van Brederode.

Ruïne van Brederode

De 18 Heren Van Brederode

In de voormalige voorraadkelders van de Ruïne van Brederode hangen panelen met informatie over de geschiedenis van de Heren van Brederode. Van Dirk I (1180-1238) en zijn zoon Willem (1226-1285), die het kasteel heeft laten bouwen, maar deze nooit af heeft gezien tot aan Wolfert (1649-1679), de laatste Heer Van Brederode. Voor veel bezoekers een verrassing te leren over hoe machtig en belangrijk de Brederodes zijn geweest voor de Nederlandse geschiedenis.
.
“We hebben duidelijk een gat in onze kennis van de Nederlandse geschiedenis opgevuld door dit bezoek.” (Recensie op Tripadvisor)

GET STARTED NOW
Johan Wolfert van Brederode
De bewoners van Brederode

Archeologie

In de kapeltoren kan een kleine archeologische tentoonstelling ‘Wat de bewoners van Brederode achterlieten’ bekeken worden. Hier worden voorwerpen getoond die de gevonden zijn in de gracht rond de Ruïne van Brederode, de omringende sloten en de weilanden. Sommige vondsten dateren uit de tijd dat de Heren van Brederode woonden in het kasteel. Ook zijn er voorwerpen bij uit latere tijden. Deze kunnen verloren zijn of weggegooid. Maar kunnen ook door bemesting vanuit beerputten hier terecht zijn gekomen.

GET STARTED NOW
Archeologiedagen